Tame The Bull is for sale

Ben of ken jij iemand die ervan droomt om een eigen merk te hebben en affiniteit heeft met sport en fashion? Lees dan even verder.

5 Jaar geleden heb ik Tame The Bull geïntroduceerd. Na jaren van merk denken en marketing communicatie voor opdrachtgevers, wilde ik graag mijn eigen merk creëren. En ik wilde bewijzen dat sportkleding ook eerlijk en dichtbij huis geproduceerd kan worden. Alles wat ‘sweatwicking’ was kwam ten slotte uit Azië. Daarnaast wilde ik sportkleding voor vrouwen, niet voor meisjes, nadat ik als 45 jarige naast een meisje van 20 in dezelfde legging lag.

Ik had mezelf 5 jaar gegeven om aan het merk te bouwen en dat is gelukt. Nu ik dit superleuke merk heb neergezet, verdient het nieuw enthousiasme en misschien ook iets meer (investerings-)lef om het echt uit te bouwen. Daarom is Tame The Bull te koop, en hoe jammer ik het ook vind, ik ga door met nieuwe initiatieven.

Het merk heeft veel potentie, kijk nou naar bijgaand leuke plaatsing in hét yogamagazine van Nederland afgelopen maand. Regelmatig vind je mijn kleding hierin terug, geleend door stylistes.

Misschien ben of ken jij iemand die het graag wil overnemen, die er net als ik van droomt om een eigen merk te hebben. Ik kan je vertellen, het is geweldig leuk! Je bepaalt alles zelf en de werkzaamheden zijn zo divers dat het nooit saai is. Misschien wil je het samen met iemand doen, dat zou helemaal tof zijn. Je kunt elkaar dan inspireren en aanvullen.

Je koopt de naam, de site en de voorraad dus je kunt zo beginnen. Uiteraard krijg je er ook de kennis bij (en hoef je niet meer de beginnersfouten te maken die ik gemaakt heb), de contacten voor productie, social media accounts en de emailadressen. Kortom, een makkelijker start is er niet!

Met een beetje slimme marketing en een nieuwe collectie is het vanaf hier super easy om door te pakken. Als ik zelf door zou gaan, zou ik de collectie langzaam uitbreiden met in ieder geval tenniskleding. Een breder sportmerk neerzetten dus. Ik heb er wel wat ideeën over, die krijg je er dan ook nog bij ;-).

Tame The Bull staat voor yin en yang, voor krachtige vrouwen die hun zachtheid niet verloochenen. De naam suggereert lef, maar verwijst ook naar een 12-eeuwse meditatietechniek ‘The 10 bulls’. De naam is Europees geregistreerd.

De overnamesom bestaat uit de voorraad tegen kostprijs + een goodwill bedrag voor de naam, de site, het klantenbestand, de social media (en de kennis ?). Je zult niet schrikken van de bedragen. Verder heeft het mijn voorkeur om het merk met dezelfde filosofie voort te zetten voortzetten. En dat is zo duurzaam mogelijk produceren met gegarandeerd eerlijke beloning van werknemers en geen kinderarbeid.

Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een berichtje op juliette@tamethebull.nl en dan neem ik contact met je op.

Uiteraard mag je dit bericht delen of iemand taggen. Heel graag zelfs.

 

De waardering van www.tamethebull.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 14 reviews.