Sustainability

Sustainability

De mode industrie is helaas niet heel milieuvriendelijk. En dat kunnen wij niet veranderen.  Wat we wel kunnen doen, is zo verantwoordelijk mogelijk produceren.

Al onze items maken we in fabrieken dicht bij huis in Portugal. Zo weten we dat alle productieprocessen EU-gecertificeerd zijn en dat transporttijden en ‘kleding-kilometers’ gereduceerd worden.

Daarnaast gebruiken we vooral nylon wat duurzamer is dan natuurlijke vezels doordat er geen land of waterintensieve groei voor nodig is. Het nadeel van nylon stoffen is dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn, dus helaas zijn we nog niet zo duurzaam als we zouden willen. Maar dat keren we om door onze kleren zo sterk en comfortabel mogelijk te maken zodat je ze lang blijft gebruiken. Kwaliteit die er voor zorgt dat we afval beperken. Slow fashion zoals dat zo mooi heet.

Een andere positieve bijkomstigheid van dicht bij huis produceren is dat we weten dat de medewerkers eerlijk behandeld en betaald worden. We werken alleen met fabrieken met een ‘open-deur’ beleid. Wij willen zowel met het management als de medewerkers kunnen praten zodat we er zeker van zijn dat iedereen die bij ons product betrokken is, ook een stem daarin heeft.

Together we can tame the bull.

De waardering van www.tamethebull.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 13 reviews.