9 voedingsmiddelen voor lekker schone nieren

9 voedingsmiddelen voor lekker schone nieren

Deze 9 voedingsmiddelen zijn lekker om je nieren te schonen!

  1. Groene bladgroenten; vol met vitamine C en K, ijzer en foliumzuur. Gebruik ze in salade, gestoomd of maak er een lekker sapje van.
  2. Cranberry jus; wel biologisch of zelf gemaakt! Let in ieder geval op dat het geen concentraat is. Of kook ze (zonder suiker) en doe ze lekker in de yoghurt.
  3. Geelwortel (kurkuma). Maak er een lekkere latte van met warme amandelmelk en beetje kaneel als topping. Superlekker en healthy! (misschien niet iets voor de hele warme dagen, maar die hebben we ‘gelukkig’ toch niet alle dagen van de week). Pas wel op met je kleding en aanrechtblad, want kurkuma maakt snel vlekken
  4. Appels. Tuurlijk! Gewoon. Appels! One apple a day, keeps the doctor away. Mijn persoonlijke favoriet is trouwens versgeperste wortel/appelsap met gember. Een superboost! Ook na een avondje doorzakken trouwens :-).
  5. Knoflook. Niet te veel als je nog naar een feestje moet, maar knoflook is een super antioxidant! Goed voor je nieren én voor je bloeddruk.
  6. Paardenbloem. Persoonlijk mijn minste favoriet van dit lijstje dus ik laat deze meestal voor wat het is. Maar ja, paardenbloemthee is goed voor je nieren en het zuivert je bloed.
  7. Olijfolie, het liefst de koudgeperste extra-virgin variant. Superhealthy. En nee, je wordt er niet dik van als je het gewoon over je salade gebruikt. Gezonde vetten, weet je wel.
  8. Citroensap. Er bestaat zelfs een hele detox gebaseerd op citroensap, maar gewoon citroensap over je salade ipv azijn, of citroensap aangelegd met (bubble)water in de zomer; superlekker en gezond!
  9. Gember. Een van mijn persoonlijke favorieten. Ik maak er thee van (met of zonder citroen), doe het in de sapcentrifuge bij de wortels en de appels, en gebruik het veelvuldig in aziatische dressings (samen met knoflook, olijfolie, vissaus, limoensap, een rood pepertje, koriander en basilicum, echt yummie!)

Share this post